2014 m. birželio 6 d., penktadienis

“Svajonių studijos Australijoje. Ona Kaupaitė." Apie mane...

  Esu dvidešimt dviejų metų mergina vardu Ona.  Esu gimusi Klaipėdoje, bet nuo pat gimimo gyvenu Lietuvos vasaros sostinėje, nuostabioje Palangoje. Savo 18 gyvenimo metų praleidau nuostabiame mieste, kuris man suteikė nuostabia gyvenimo pradžią. Gyvenimas prie jūros, apsupta nepakartojama gamta ir kieviena diena gaunamu gaiviu oro gurkšniu, man leido suprasti, kad šiame gyvenime labiausiai noriu, nepatirtu ir nenuspėjamu pojučių, kurie būtų kaip jūra, kuri nežinia kur gali tave nunešti..taip pat ir gamta, man sukėlia norą, pamatyti tas vietas, kur galiu jausti ir džiaugtis savo akimis tuo nuostabiu grožiu..gaivus oras, tai kievienam žmogui suteikia naujų minčių, apmastymų ir atsakymų į klausimus, kurios gali atsakyti tik pats.


  Prisiminus savo vaikystę, visada pajaučiu šypseną veide, tai vienas iš nuostabiausių mano gyvenimo laikotarpių, kuriame galėjau jaustis saugi, neatsakinga ir elgtis vaikiškai be priežasčių. Vaikystėje buvau labai atvira bendravimui, visada norėjau viską pažinti, manęs visur buvo labai daug. Tai turėjo gal įtakos ir mano norams būti aktore ar medike. Menas mane visada traukė, tad būdama septinerių metų nusprendžiau, kad labai noriu groti smuiku, mano mama į šį mano norą žvelgė skeptiškai, jai nežinant pati pasiruošiau ir įstojau į muzikos mokykla, smuiko klasę. Nuo tada ir prasidėjo mano užsibrėžtų tikslų siekimas. Sulaukus aštuonerių, pareiškiau savo mamai, kad man leistu dirbti pas ją ( mama turėjo kavinę), mane žavėjo bendravimas su skirtingais žmonėmis, nauji potyriai ir nauja praktika. 
                                                                            
   Visas vasaras dirbdavau pas mama, tai įgavau daug patirties verslo srityje, idomu buvo viską stebėti ir gyventi tokioje aplikoje. Sulaukus dvyliktos klasės, supratau, kad pasimečiau ir nežinau kurioje srityje save įsivaizdavau. Daug žmonių mane "matė" verslo srityje, nes visi teigdavo, kad tai man įauge į krauja, bet aš visada bandžiau, įrodyti, kad man nereikia to studijuoti ir aš žinau kaip tai daroma. Po dvyliktos klasės įstojau į Kauno technologijos universiteta, maisto ir technologijos inžinerija, bet po pusės metų teko sustabdyti studijas dėl atliktos opercijos, tad turėjau pusmetį suprasti, kad ši specialybė nėra skirta man. Nuo rugsėjo mėnesio pradėjau studijuoti Vilniaus kolegijoje, grožio terapija - ši specialybė mane žavėjo. Tai sritis, kurioje visada bendrauji su klientais ir nenustoji tobulėti kaip specialistas. Po dviejų metų studiju, supratau, kad butinai norėsiu atidaryti savo verslą susijusį su grožio sritimi, tad paskutiniuosius studijų metus žinojau, kad baigusi šia specialybę sieksiu turėti savo verslą.

 Dar studijuojant pradėjau atlikinėti grožio procedūras, jaučiau, kad pildosi mano svajonė, kai galiu dirbti su klientais ir jiems padėti. Didėjant klientų skaičiui jaučiausi nepakartojamai, nes su kiekviena atlikta procedūra vis labiau jutau pasitikėjimą savo jėgomis. Nors jaučiau, kad man patinka, tai ką darau, pajutau, kad man kažko trūksta, kad dar visiškai neatradau savęs. Pradėjau vis svarstyti, kad man reikia kažkur išvykti, nes iki to laiko buvau tik aplankiusi Švediją ir Airiją,labai troškau nukeliauti kur nors dar..Artėjant žiemos švetėms vienas draugas pasiūlė atvykti per šventes į Vokietija, žinoma degiau noru ten vykti, bet stabdė mintis, kad prarasčiau tą nuostabų Kalėdų laiką su artimiausiai žmonėmis, bet noras nugalėjo ir aš išvykau. 

Vokietija, Berlynas

Kiekviena diena Vokietijoje man suteikė džiaugsmo. Lankytis vietose, kurios susijusios su istorija žavėjo, norėjosi pamatyti dar ir dar, tai kėlė toki neapsakoma jaudulį. Praleistos beveik dvi savaitės Vokietijoje, mane tik vedė prie to, kad susirgau ta kelionių, nepažintų vietų "liga". Susidurimas su skirtingų kultūrų žmonėmis man davė tokios neįkainojamos patirties, o tai manau mane labai praturtino ir leido suprasti tarp kokių žmonių norėčiau gyventi ateityje.  Grižus iš Vokietijos teko atlaikyti studijų sesijos laiką, bet jis neprailgo, nes jau buvau nusipirkus bilietus i Prancūzija.
Vokietija,Berlynas
 Tas meilės miestas, kurį manau turi aplankyti visi. Savaitė Paryžiuje, prabėgo taip greitai. Aplankytas Eifelio bokštas - man sukėlė tokį laiminga pojutį, kad jį pagaliau pamačiau, nes šį karta į jį žvelgiau ne iš atvirutės ar nuotraukos, o gyvai!!!!
 Louvr'as- tikriausiai galėčiau ten vis grįžti ir grįžti...gausybė meno kūrinių į kuriuos galėčiau žiūrėti ir jausti neapsakomą malonumą. Visų eksponatų istorija priverčia pajausti kažko kitoki jausmą, kurio dar nebuvau pajutusi, kaip pavyzdžiui Mona Liza - atrodo nedidelis paveikslėlis, kurį supa tikriausiai daugiausia turistų, bet kai į šį paveikslą įsižiūri, tai supranti, kad ji kažką turi, kad joje slypi kažkokia paslaptis..Įdomus kūrinys! Tai pat buvau labai laiminga, nes šioje kelionėje suradau naujų draugų, nes tikrai galiu pasakyti, kad jie nuostabus!!! Toks neralus jausmas, kad jie tavęs laukia visada sugrįžtančios. Ir šioje šalyje mane žavėjo skirtingų kultūrų žmonių apsuptis. 


    Grįžusi iš šios kelionės mano noras keliauti tik dar labiau sustiprėjo, tad ilgai nereikėjo laukti (tiksliau tik mėnesį) ir išvykau su savo mama ir sese į šventąją žemę - Izraelį. Galvoje sukasi tiek daug minčių, kurias norėčiau išsakyti, bet ju tiek daug, kad net nežinau nuo ko reikėtų pradėti.. Džiaugiuosi, kad teko aplankyti tokią šalį, kuri žavi savo gamta, istorija, žmonėmis.
Izraelis, Negyvoji jūra
Negyvoji jūra - nuostabus gamtos kampelis, kuriame tikrai viską pamiršti ir pasiduoti tikram relax'ui. Tel Aviv'as- nuostabus miestas ir galima sakyti tik jaunimo, o tai manau daug ką pasako. Teko aplankyti visas svarbiausias vietas, kurios tiesiog stulbino ir džiugino ne tik savo gražiais vaizdais, bet ir savo istorija! 12dienų Izraelyje tada prabėgo kaip akimirka ir atrodo tiek daug pamačiau, bet dar kiek daug liko pamatyti!!! Žinau, kad tikrai dar karta grįšiu į šią šalį!!!


 
Anglija, Londonas
  Vėliau sekė kelionės į Latviją ir Angliją, tad kuo toliau tikiuosi mano aplankytų šalių skaičius tik augs ir taip plėsis mano akiratis ir žinios bei patirtis.
 Tad šios kelios kelionės man atvėre duris į savęs pažinimą. Dabar žinau, kad man tai kelia tiek džiaugsmo, mane tiek išmoko, leidžia pasisemti patirties ir susipažinti su naujais dalykais. Kiekviena tokia patirtis man kelia tik dar didesnį pozityvuma, kurio manau ir taip man netrūksta. Kiekviena diena pradedu nuo minties, kad ši diena man duos kažko naujo ir vis laikausi nuomonės, kad visi dalykai kurie atsitinka gyvenime ateina su priežastimi. Suprtau, kad kaip deguonies reikia plaučiams, taip man reikia naujų iššukių ir naujų išbandymų.

  Esu iš tų žmonių kurie nepripažįsta jokių pusinių priemonių ir tai manau stiprina mano charakterį. Manau likimas man dovanojo daug dalykų, kurie man leido suaugti ir būti tokia kokia dabar esu. Mano ego ir užtikrintumas remiasi labiausiai organizacinius sugebėjimus. Man svarbu plati veiksmų arena. Įvairios gyvenimo kliūtys skatina protestuoti ir siekti visas iškilusias kliūtis pašalinti. Esu  pastabūs žmogus, labai mėgstu į viska žiūrėti su loginiu bei analitiniu mąstymu. Dirbdama keliu sau aukštus kriterijus ir visur siekiu tobulumo. Visada laikiausi nuomonės, kad jei darau savo mėgstama darbą, tai turiu pasistengti atlikti 100proc.
    Seniau viską stengdavausi planuoti, buvau net susidariusi gyvenimo planą, bet dabar visas šis reikalas tik sukelia juoką!!! Šiuo metu stengiuosi labai apie ateiti negalvoti ir nekurti jokių sąrašų. Noriu iš gyvenimo pasiimti viską ką jis duoda, nes svarbiausias gyvenimo planas ir yra gyventi. 

   Tiek aprašinėjau keliones, kad net bučiau užmiršusi papaskoti apie savo laisvalaiki...Mėgstu leisti savo laiką įvairiai. Knygos, tai mano viena iš silpnybių, kuria tik radus laika stengiuos pasimėgauti. Muzika - be muzikos neįsivaizduoju savo gyvenimo. Mėgstu lankytis operoje, teatre. Visada teikiu pirmenybę visiems kultūriniams renginiams. Taip pat labai mėgstu sportą, esu tikra krepšinio fanė nuo pat vaikystės, iš visos širdies visada palaikau Lietuvos nacionalinę krepšinio rinktinę. Dar vienas iš mano pomėgių, tai mada, labai mėgstu apsipirkinėti ir atrodyti stilinga, bet tai manau kiekviena moteris mėgsta! :) Galiu pabrėžti, kad vienas iš geriausių laisvalaikio praleidimų yra susitikimas su geriausiais draugais, tą laiką labiausiai myliu! Pasivaikščiojimai, susitikimai prie kavos puodelio ir aptarimas gyvenimo, tai geriausias poilsis su draugais, žinoma ir linksmybės!
  Šį pirmą blog'ą apie save baigiu, tik noriu pasakyti, kad MYLIU SAVO GYVENIMA!!!
Būkite visi laimingi ;) xoxoxo

   

 „Aš,Ona Kaupaitė, dalyvauju konkurse „Laimėk studijas Australijoje“ ir du metus studijuok, keliauk, patirk. Daugiau informacijoshttp://svajoniuaustralija.lt Studijas dovanojahttp://www.academies.edu.au

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą